Om oss

Fånga dina eviga ögonblick

Bearfoot North presenterar upplevelser som skapar minnen för livet, personlig utveckling och kommersiell framgång. Tystnaden i kombination med mäktiga vyer och storslagen natur är perfekta miljöer för äventyr som ger välmående, tidlösa intryck och idéer.

Äkta natur, genuina intryck, tystnad och storslagenhet finns i vårt DNA. Vi verkar i första hand inom Swedish Lappland, mitt i världsarvet Laponia. En vildmark och landskap med tre stora nationalparker; Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallet. Alla med det bästa av natur, vildmark och samisk kultur.

Varje upplevelse är unik. I smått och stort hittar du minnena att ta med dig hem och dela. Vi serverar äventyret som bäst passar dig och dina behov. Varmt välkommen som gäst, vi lovar att ta hand om dig på bästa sätt.

Kort, praktiskt information

Välj mellan flera typer av boende. Tält, fjällstuga eller fjällstation. I varje tur ingår anpassad, detaljerad utrustningslista. Vi kan tillhandahålla viss utrustning t.ex. tält, sovsäckar och kök.

Vid behov får du hjälp att handla rätt utrustning inför turen o/e framtida behov. Vi kan även bistå med rådgivning efter genomförd tur.

Vi tar alltid hänsyn till aktuellt väder. Turens rutt o/e aktiviteter kan därför justeras utifrån gällande förutsättningar.

Som deltagare på våra aktiviteter ansvarar du själv för att du är rätt försäkrad.

Bokningsvillkor

Vår historia

Bearfoot North´s grundare är Claes-Jörgen “Classe” Pohl. Efter år i konferensrum och kostym blev det dags att ta tillbaka färdigheterna till naturen. “Classe” föddes och växte upp mitt i världsarvet. Uppväxten präglades till stor del av lärdomar från morföräldrarna. Att umgås och förstå natur och samisk kultur.

“Classes” passion blev att dela med sig av arvet och lärdomarna från uppväxten. Med ca 50 års erfarenhet av fjäll och natur vet han det mesta om respekt för det vilda. Att relatera till, och ta ansvar för djur, natur och kultur är den röda tråden.

Syftet med Bearfoot North var, och är än idag, att dela med oss av ögonblicken som får människor att må bra, koppla av och nå ökad självkänsla. Att naturen är central stöds av omfattande forskning när det handlar om personlig utveckling. De flesta av våra deltagare vittnar om att turerna stärker självförtroendet. Ökad kunskap och förmåga att umgås med vildmarken är en utmärkt bonus.

Med Bearfoot North´s fördjupade kunskap kommer ett stort ansvar. Våra erfarna fjällfarare älskar att dela sin passion för vildmarken med andra.

Under 2017 övertogs verksamheten av Jörgen Hellsten och Thomas Jonsson efter några års deltagande i verksamheten. Idag drivs Bearfoot North i “Classes” anda. Alltid med ett gott omhändertagande och turer i fantastiska miljöer.

Upplevelser för dig

Varje enskild gäst får sin unika upplevelse. Här finns allt mellan små och stora äventyr – alltid med minnen för livet.

Vi anpassar efter gästernas behov. Kort eller långt. Svårt eller lätt. Kallt eller varmt. Du är gäst och vi erbjuder bara det absolut bästa för våra grupper.

Swedish Lapland har flera världsberömda sevärdheter som praktiskt paketeras med oss. I Norrsken eller midnattssol. Som sommar-skidåkning eller i ishotell. Stora upplevelser skapas av människor med erfarenhet och vi delar mer än gärna med oss av allt.

Gemensamma minnen för livet

Finns det något bättre än positiva upplevelser med dina närmaste? Att kunna dela minnen som går att prata om i år framöver. Besöket i orörd natur med de vackraste av omgivningar skapar äventyr som du alltid bär med dig framöver.

Vi har färdiga paketresor för små och stora grupper. Allt enligt dina önskemål. Hit kommer kompisgäng och familjer som ofta blir stamkunder och återkommer för att uppleva Swedish Laplands alla sevärdheter. Och de är många…

Välkommen till vår magiska värld!

Fjällfarare

Jörgen Hellsten

Tillbringat mycket tid i naturen sen barnsben. På egen hand i fjällen från mitten av tonåren. Genuint intresserad av fjällturer, skidåkning, fiske och jakt. Tar hellre en kall skogstur i januari med övernattning under bar himmel än en resa till varmare breddgrader.

Thomas Jonsson

Gjorde sina första fjällturer redan i övre tonåren. Sen dess vistelser i många delar av fjällvärlden både sommar och vinter. Längtan att ständigt upptäcka nya platser driver Thomas vidare hela tiden. Eller som han själv säger:
“Magiskt att få uppleva hur liten man egentligen är. En ödmjukhet som verkligen känns när man befinner sig mitt i vårt vackra världsarv.

Benjamin Jonsson

Har varit på fjället så länge jag kommer ihåg. Varit i stora delar av Sveriges fjällvärd och uppskattar lika mycket en vandring med topptur under barmarkssäsongen som en solig vårvinterdag med skidorna på fötterna. Kebnekaise ligger extra varmt om hjärtat, både nord- och sydtoppen har bestigits flertalet gånger. Målet är att bestiga alla 2000-meterstoppar i Sverige.

Sandra Norin

Mår som bäst utomhus, i skog eller fjäll. Trivs när kroppen får arbeta och tankarna blir kvar i det som sker här och nu. Genom vildmarksutbildning på Campus Åre fick jag en förkärlek till vintertältning och turskidåkning. Tycker att det är få saker som slår en bra brasa, vacker utsikt, gofika och härligt sällskap. Utbildad fjälledare.

Claes-Jörgen Pohl

Över 50 års nära relation med naturen har gett värdefulla insikter och kunskaper som ska föras vidare. Trivs i skogslandet bland rinnande älvar och fiske med en särskild kärlek till fjällen och kulturlandskapet. Enligt “Classe” är det tystnaden och friheten som håller passionen och längtan till nästa äventyr vid liv. Utbildad fjälledare.

Andreas Lundgren

Uppväxt i Västerbottens skogar. Naturen och djurlivet har legat mig varmt om hjärtat hela mitt liv. Ett genuint intresse för vildmarken, träning, jakt och äventyr. Erbjuder även utbildning i första hjälpen och säkerhet i vildmark genom sitt företag MediOutdoor (www.medioutdoor.se)

Lisa Göstasdotter

Med en passion för fjällvärlden flyttade Lisa till Jämtland där hon har fjällen nära. Uppväxt på ett par slalomskidor som numera bytts ut till snöskor och turskidor. Älskar naturens alla årstider, men den femte årstiden, vårvintern är oslagbar! Brinner för att dela med sig av sin passion till fjällen och hur man kan få lite mer fjällfulness i tillvaron.

Roger Nilsson

Uppvuxen i Norrbotten med närhet till skogen och havet. Fjällen och dess rikedomar upptäcktes i vuxen ålder. Inspireras av växlingen mellan det storslaget vackra och det kärva karga som kan upplevas i naturen. Utbildad Fjälledare.

Referenser

Tore Andersson - Sverige

Under en krävande vandring tänker man inte på de psykologiska aspekterna. Här finns de – pusselbitarna som inte märks förrän de saknas.

Per Lundberg - Sverige

Fjällfararen gav äventyret en djupare dimension, berättelserna gjorde vandringen levande på ett sätt som är få förunnat att uppleva.

Ronald Gugg - Tyskland

Fjällfararen var en allt-i-allo ledare. Från stjärngrillare av souvas till massör. Alltid lyhörd och hjälpsam.

Martin Bamford - England

Min resa till Sarek var en av de bästa vandringsveckorna i mitt liv. Fjällfararen lärde oss mycket om fjällen och samisk kultur.

Jilian McDonald - Adventure4Ever, Holland

Inget tvekan – kan rekommendera Bearfoot North till alla som vill vara med om en oförglömlig upplevelse.

Cecilia Holm - Sverige

Detta var inte min sista Sarektur. Säkert heller inte den sista fjällupplevelsen i Bearfoot North´s sällskap.

Kundfeedback från LiveIt

Superbra organiserat med erfarna guider. Mindre bra var att jag förberett mig för dåligt för att orka med det höga tempo som krävdes för att nå Kebnekaise topp från fjällstationen och tillbaka igen inom 12 timmar.

Bra aktiviteter ute i en fantastisk miljö , naturen runt Kebnekaise. Kunniga och duktiga ledare med bra ledaegenskaper. Proffsiga och duktiga på att lära ut – kändes som en säker vandring upp på Kebnekaises topp!

Grymma guider, fantastisk mat, otroliga vyer! Jag är relativt vältränad och var väl förberedd för utmaningen, men det är MYCKET tuffare än man kan tänka sig!

Det var en helt underbar vandring upp till Kebnekaise, guiderna var SÅ proffsiga och gav oss massor med tips och information under vandringen. Kan rekommendera alla att gå med dem och de informerar tydligt innan att man måste vara väl förberedd och vad man måste ha med sig för att kunna njuta av vandringen. Det var mycket tuffare än vad jag trodde, men vi klarade det.

Väl organiserat. Bra bemötande. Professionellt!

Allt var bra. Mina egna förberedelser var det som var sämre och det kan inte upplevelsen som sådan klandras för.

Bearfoot north❤️ Fantastiskt ordnat, väl omhändertagna, supernöjd över valet av resa tillsammans med min son. Rekommenderar verkligen detta till alla som vill ha en upplevelse utöver det vanliga men som är beredda på tuffa prövningar.

Fantastiska ledare/guider, bra ”teambuilding” anda och god gemenskap. Rekommenderar starkt Kebenekajse vandring som kommer vara ett fantastiskt minne för livet!

Upplevelsen i o runt turen på Kebnekaise samt ledarna Jörgen o Thomas var fantastiska. Sämst var vädret regn 90% av vandringen, det måste ni ändra på:-)

Ett fantastiskt men tufft äventyr!