Plats för stora tankar

  • Antal dagar: 3
  • Plats: Eget val
  • Svårighetsgrad: Lätt - svår. Kan innebära gemensam träning innan.

Ett annorlunda alternativ till den traditionella konferensen/utvecklingsdagarna är att flytta ut i naturen. Där du kan varva ner, känna lugnet och hittar kreativiteten igen. Vi vet nämligen att de riktigt stora tankarna och idéerna föds ute i det fria.

Att komplettera verksamhetsutveckling med aktiviteter i vildmarken är ett givande sätt att därigenom också stärka gruppen, att tillsammans lösa uppgifter. Vissa väljer något av våra färdiga paket, andra skräddarsyr efter egen vilja, vissa väljer fjällen andra skogslandet, vissa vill tillsammans genomföra övernattning under bar himmel vintertid med norrskenet spelande på himlen när man ligger nedbäddad i sovsäcken bredvid en sprakande eld.

För att verkligen erhålla värde på en insats samverkar Bearfoot North med flera aktörer inom verksamhetsutveckling, framförallt med Sjuttioett Organisationsutveckling. Behovet av kompetens kommer att styra vem som föreslås tillföra den arbetsmässiga delen i genomförandet.

Ledningsgrupper brukar ofta välja denna form för att starta upp ett utvecklingsarbete i gruppen, jobba med affärsplaner eller beteendeprofiler. Andra grupper väljer denna form för att jobba med ett specifikt större problem där gruppen ostört med extern hjälp hanterar den uppkomna situationen.

Andra nyttjar tiden till kickoff för ett projekt eller för kommande period. Andra åker för att de vill fokusera på hur de ska öka sin marknadsbearbetning eller öka sin förmåga inom kundbemötande.

Det grupper ofta återkopplar till är att de upplever att teamet utvecklas och stärks genom kompletteringen med aktiviteter i vildmarken, att man kommer varandra närmare när det finns gott om tid att samtala utan egentlig agenda. Även miljön att under enklare förhållanden vara tillsammans, laga mat och äta tillsammans samt diverse praktiska göromål som att diska och fixa ved ger en extra krydda. Dessa dagar brukar normalt för alltid sitta kvar i minnet hos deltagarna. På köpet får ni alla de upplevelser som bara miljön i fjällvärlden kan erbjuda. Vi vet ju också via forskning att människor mår bra långsiktigt att vara ute i naturen.

Allt från de vidsträckta vyerna kring Saltoluokta till den dramatiska och alpina fjällmiljön runt Kebnekaise eller Abiskos rika fjällflora, Hemavan eller mindre anläggning i skogslandet. Kanske vill man tillbringa två dagar i skärgården under enklare förhållanden och bara vara för sig själva? Valet är ditt – vi anpassar aktiviteterna efter dina önskemål och vilken tid på året det är.