Fisketur Arvesjokk

  • Antal dagar: 3-4
  • Plats: Arvesjokk
  • Svårighetsgrad: Medium - Kräver träning innan turen
  • Pris: Lämnas vid förfrågan

Vi tar oss med bil till Rävudden och därifrån med medsäckarna på vandrar vi upp till ungefär mitten av Arvesjokk, möjlighet finns att både stanna närmare Piteälven eller vandra högre upp mot sjön.

Arvesjokk är ett förhållandevis lättillgängligt svåråtkomligt vatten. Normalt sett lite folk eftersom det kräver tid och ork för att ta sig dit samt ändock tillräckligt tillgängligt för att nå på några timmar.

När man varit ute någon dag ensamma i vildmarken finner kroppen ro och tankarna blir mer och mer fokuserade på framtid istället för dåtid, kroppen blir lugn och upplevelserna större.

Vi kommer att befinna oss strax under trädgränsen vilket gör att vi är mer skyddade om det blåser mycket. Vi bor i tält och tar med oss mat som kan tillagas på våra medhavda kök. Normalt sett gör vi en gemensam handling på vägen upp med fokus på lokala traditioner.

Vi fiskar i närheten av lägre och någon gör vi lämpligen en tur till övre delen av jokken alternativt sjön. Vi vandrar tillbaka samma väg vi kommit när vi avslutat fisket.