Pressmeddelande 20 mars 2014:

Sverige är det första landet i Europa att erbjuda ”UpSki”, en storslagen och kraftfull naturupplevelse i Swedish Lapland där det handlar om att åka skidor uppför fjället istället för nedför.

Claes Jörgen Pohl, ägare av Bearfoot North, är glad över att introducera UpSki till Swedish Lapland.

– Jag har själv åkt UpSki i Colorado många gånger och ända sedan första gången har jag drömt om att kunna erbjuda det i Sverige, säger Claes Jörgen Pohl.

UpSki är ett ekologiskt alternativ till heliskidåkning som använder naturens krafter för att kunna segla uppför fjället på ett enkelt och säkert sätt.

Inga liftar, inget krångel, inga köer. UpSki är lätt att lära sig och efter bara 30 minuter klarar man av det helt själv. Fötterna i backen hela tiden och hastigheten justerar man efter egen förmåga. UpSki handlar helt enkelt om att få uppleva de svenska fjällen med sitt dramatiska landskap på ett helt nytt sätt.

– Det som är så bra är att det är lätt att lära och i princip vem som helst kan åka ”UpSki”. Det enda som krävs är att man har lite erfarenhet av skidåkning, säger Claes-Jörgen Pohl från Bearfoot North.


Mer information:
Claes-Jörgen Pohl, Bearfoot North AB, tel: 070-629 20 10, epost: cj.pohl@bearfootnorth.se