Får vi be om största möjliga…

Tystnad. Bearfoot North skapar upplevelser som kombinerar tystnaden och storslagen natur med insikt och kommersiell framgång – en unik upplevelse.

Tystnad, storslagenhet och upplevelser är våra viktigaste produkter som vi kombinerar med äkta natur och genuina upplevelser i ett fantastiskt kulturlandskap. Vi verkar i första hand inom Swedish Lapland, mitt i världsarvet Laponia. En vildmark och ett landskap med tre stora nationalparker; Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallet, alla tre garanterar det bästa av det vilda, naturen och den samiska kulturen.

Varje upplevelse är unik för dig som gäst. Det kan vara i det lilla som du hittar upplevelsen och de stora minnena att ta med dig hem. Vi väljer aktiviteter som passar dig och dina behov. Du är vår gäst och dig vill vi erbjuda och visa det absolut bästa.

 

Lite praktisk information

Vi erbjuder många olika typer av boende; tält, fjällstuga eller fjällstation.

För varje tur finns en anpassad och detaljerad utrustningslista. Bearfoot North kan också tillhandahålla viss utrustning såsom tält, sovsäckar, kök samt hjälpa till att handla rätt utrustning för turen eller för framtida behov. Vi finns tillgängliga för rådgivning även efter genomförd tur.

Beroende på väderleksförhållanden kan turens rutt eller aktivitet ändras eller kortas.

Du som deltagare på våra aktiviteter ansvarar själv för att teckna adekvat försäkring.

Bokningsvillkor

 

Historik

Grundaren till Bearfoot North är Claes-Jörgen Pohl (”Classe”). Efter år i konferensrum och klädd i kostym kände han att nu var det dags att ta med sig sina färdigheter och kompetenser tillbaka till början. Classe, född och uppvuxen mitt i världsarvet. Under uppväxten lärde han sig av sin mormor och morfar att umgås i och med naturen samt med den samiska kulturen.

Classe har en passion för att dela med sig av sitt arv och sin uppväxt i fjällen och naturen. Med nära 50 års erfarenhet av fjäll och natur kommer även stor respekt för det vilda. Att relatera och ta ansvar för djur, natur och kultur är något som löper som en röd tråd genom verksamheten.

Målet med Bearfoot North var, och är även idag, att dela med sig för att människor ska må bra, slappna av och vara lugna, kunna uppträda med en självkänsla som en balanserad person. Den bästa platsen för detta är i naturen, vilket också forskningen ger stöd till. Att utvecklas som människa använder Bearfoot North natur, kultur och det vilda som ett verktyg.

Att dessutom deltagare på våra turer upplever en högre självkänsla och självförtroende samt en ökad förmåga att vara i vildmarken får ses som en bonus.

Med den djupa kunskap som vi har följer också ett stort ansvar för naturen och dess element. Fjällfararna älskar att dela sin passion och kunskap om vildmarken med andra.

2017 övertog Jörgen och Thomas Bearfoot North efter att under några år verkat inom verksamheten. Verksamheten kommer bedrivas vidare i Classes anda med ett gott omhändertagande med turer i en fantastik miljö.

Välkommen till vår värld!

Fjällfarare

 Jörgen Hellsten
Tillbringat mycket tid i naturen sedan barnsben och sedan mitten av tonåren på egen hand i fjällen. Förutom fjällturen utövas skidåkning, fiske och jakt. Väljer hellre en kall januariskogstur med övernattning under bar himmel än en resa till varmare breddgrader.

 

Thomas Jonsson
Mina första fjällturer gjordes i de övre tonåren. Därefter har jag, sommar som vinter, vistats i många delar av vår fantastiska fjällvärd. Längtan att ständigt upptäcka nya platser finns där hela tiden.

Det är helt magiskt att få känna sin litenhet när man befinner sig mitt i vårt vackra världsarv.

 

Claes-Jörgen Pohl
Över femtio års nära relation med naturen har gett mig värdefulla insikter och kunskaper som jag vill dela.
Jag trivs i skogslandet med rinnande älvar och fisket, men har en förkärlek till fjällen och kulturlandskapet.
Tystnaden och friheten är det som ger mig passionen och längtan till nästa äventyr.
Välkommen till min värld!

 

stf
Fjällskäkerhetsrådet
lundhags
haglofs
woolpower