Fånga dina eviga ögonblick

Bearfoot North presenterar upplevelser som skapar minnen för livet, personlig utveckling och kommersiell framgång. Tystnaden i kombination med mäktiga vyer och storslagen natur är perfekta miljöer för äventyr som ger välmående, tidlösa intryck och idéer.

Äkta natur, genunina intryck, tystnad och storslagenhet finns i vårt DNA. Vi verkar i första hand inom Swedish Lapland, mitt i världsarvet Laponia. En vildmark och landskap med tre stora nationalparker; Sarek, Padjelanta och Stora Sjöfallet. Alla med det bästa av natur, vildmark och samisk kultur.

Varje upplevelse är unik. I smått och stort hittar du minnena att ta med dig hem och dela. Vi serverar äventyret som bäst passar dig och dina behov. Varmt välkommen som gäst, vi lovar att ta hand om dig på bästa sätt.

 

Kort, praktiskt information

Välj mellan flera typer av boende. Tält, fjällstuga eller fjällstation. I varje tur ingår anpassad, detaljerad utrustningslista. Vi kan tillhandahålla viss utrustning t.ex. tält, sovsäckar och kök.

Vid behov får du hjälp att handla rätt utrustning inför turen o/e framtida behov. Vi kan även bistå med rådgivning efter genomförd tur.

Vi tar alltid hänsyn till aktuellt väder. Turens rutt o/e aktiviteter kan därför justeras utifrån gällande förutsättningar.

Som deltagare på våra aktiviteter ansvarar du själv för att du är rätt försäkrad.

Bokningsvillkor

 

Vår historia

Bearfoot North´s grundare är Claes-Jörgen “Classe” Pohl. Efter år i konferensrum och kostym blev det dags att ta tillbaka färdigheterna till naturen. “Classe” föddes och växte upp mitt i världsarvet. Uppväxten präglades till stor del av lärdomar från morföräldrarna. Att umgås och förstå natur och samisk kultur.

“Classes” passion blev att dela med sig av arvet och lärdomarna från uppväxten. Med ca 50 års erfarenhet av fjäll och natur vet han det mesta om respekt för det vilda. Att relatera till, och ta ansvar för djur, natur och kultur är den röda tråden.

Syftet med Bearfoot North var, och är än idag, att dela med oss av ögonblicken som får människor att må bra, koppla av och nå ökad självkänsla. Att naturen är central stöds av omfattande forskning när det handlar om personlig utveckling. De flesta av våra deltagare vittnar om att turerna stärker självförtroendet. Ökad kunskap och förmåga att umgås med vildmarken är en utmärkt bonus.

Med Bearfoot North´s fördjupade kunskap kommer ett stort ansvar. Våra erfarna fjällfarare älskar att dela sin passion för vildmarken med andra.

Under 2017 övertogs verksamheten av Jörgen Hellsten och Thomas Jonsson efter några års deltagande i verksamheten. Idag drivs Bearfoot North i “Classes” anda. Alltid med ett gott omhändertagande och turer i fantastiska miljöer.

Varmt välkommen till vår magiska värld.

Fjällfarare

 Jörgen Hellsten
Tillbringat mycket tid i naturen sen barnsben. På egen hand i fjällen från mitten av tonåren. Genuint intresserad av fjällturer, skidåkning, fiske och jakt. Tar hellre en kall skogstur i januari med övernattning under bar himmel än en resa till varmare breddgrader.

 

Thomas Jonsson
Gjorde sina första fjällturer redan i övre tonåren. Sen dess vistelser i många delar av fjällvärlden både sommar och vinter. Längtan att ständigt upptäcka nya platser driver Thomas vidare hela tiden. Eller som han själv säger:

“Magiskt att få uppleva hur liten man egentligen är. En ödmjukhet som verkligen känns när man befinner sig mitt i vårt vackra världsarv.

 

Claes-Jörgen Pohl
Över 50 års nära relation med naturen har gett värdefulla insikter och kunskaper som ska föras vidare. Trivs i skogslandet bland rinnande älvar och fiske med en särskild kärlek till fjällen och kulturlandskapet. Enligt “Classe” är det tystnaden och friheten som håller passionen och längtan till nästa äventyr vid liv.

 

stf
Fjällskäkerhetsrådet
lundhags
haglofs
woolpower